Aika: 8.–12.6. ma, ke ja pe klo 17.00–20.30
Järjestetään etäopetuksena Zoomin välityksellä.

Tavoite ja sisältö: Biisipajan jatkokurssilla syvennämme ensimmäisellä kurssilla oppimaamme. Tekstinkirjoituksessa keskitymme viilaamaan ja hiomaan tekstiä valmiiksi sekä opettelemme kyseenalaistamaan omia valintojamme tekstissä positiivisen kautta. Melodiankirjoituksessa tutustumme erilaisiin tekniikoihin ja kokeilemme niiden vaikutusta melodiaan. Soinnutamme ja leikimme niiden muuntelulla. Sovitusasioissa kuuntelemme ja analysoimme referenssibiisejä. Kurssilla keskitymme enemmän yhden kappaleen loppuun saattamiseen. Käymme läpi biisinteonprosessin eri vaiheita aina alusta demovaiheeseen. Iso osa työskentelystä tehdään kotona, joten varaudu käyttämään koko viikko kurssitehtävien parissa. Osallistuminen edellyttää jonkin verran kokemusta laulunkirjoittamisesta. Kurssin aikana työstämme asioita pienryhmissä, mutta yksin tekeminen on myös mahdollista.

Kurssilla tarvittavia välineitä:

  • muistiinpanovälineet (kuulakärkikynä, paperia/vihko)
  • tietokone jos on ja kuulokkeet
  • tallennin jos löytyy, puhelin käy!
  • mielellään oma soitin, esim. kitara

Aika: 4.–5.6. to–pe klo 17.30–20.00 
Järjestetään etäopetuksena Zoomin välityksellä!

Tavoite ja sisältö: Puutarha on paljon muutakin kuin kasveja ja kasvitiedettä. Puutarhat ovat yksi arkkitehtuurin ala ja puutarhakasvit on historiassa valittu usein myös symbolisin perustein. Kukkien symboliikasta tiedämme enemmän, mutta vain harvalla meistä on tietoa puutarhojen symboliikasta. Kukkapenkissä ei ehkä olekaan kyse vain pelkistä ruusuista ja neilikoista, sillä niiden avulla voidaan kertoa esimerkiksi maallisesta ja taivaallisesta rakkaudesta. Kurssilla käsittelemme myös puutarha-arkkitehtuurin eri tyylejä. Kurssi on luentokurssi. 


Aika: 1.–5.6. ja 3.–7.8. ma–pe klo 16.00–17.30
heinäkuussa etäohjaus
Loppukoe viimeisellä kerralla
HUOM. Koko kurssi pidetään etäopetuksena. Kesäkuussa ja elokuussa luentoja, heinäkuussa tehtäviä ja ohjausta.

Tavoite ja sisältö: Kaikille musiikista kiinnostuneille soveltuva käytännönläheinen, nuotinlukua ja musiikin hahmotustaitoja kehittävä kurssi. Osallistuminen ei edellytä aikaisempia tietoja tai taitoja musiikin teoriasta ja säveltapailusta. Käsittelemme musiikin teoriaa: nuottinimet, sävellajeja, nuottien aika-arvot, tahtilajeja, intervalleja ja sointuja. Lisäksi teemme harjoituksia, jotka kehittävät rytmin, melodian ja harmonian hahmotustaitoja. Kurssi jäsentyy kolmeen vaiheeseen. Kesäkuussa opiskelemme keskeiset asiat lähiopetuksena ja opettelemme verkkoympäristön käyttöä. Välijaksolla harjoittelemme itsenäisesti verkossa etäohjauksessa. Elokuussa syvennämme opittuja asioita. Kurssin päätteeksi on mahdollista suorittaa musiikin perusteiden perustason suoritus 1, 2 tai 3.


Aika: 1.–5.6. ma, ke ja pe klo 17.00–20.30
Järjestetään etäopetuksena Zoomin välityksellä.

Tavoite ja sisältö: Biisipajassa teemme biisejä. Panostamme määrään laatua enemmän. Harjoittelemme biisinkirjoitustekniikoita ja analysoimme musiikkia. Äänitämme demoja. Keskustelemme tuotoksistamme ja verkostoidumme muiden harrastajien kanssa. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta säveltämisestä tai tekstittämisestä. Alkeellinen kitaran tai pianon soittotaito on eduksi ja auttaa kurssilla. Sisältää myös itsenäistä työskentelyä.


Aika: 25.5.–12.6. ma, ke ja pe klo 17.00–19.30

Tavoite ja sisältö: Jos olet kiinnostunut runon kirjoittamisesta ja lukemisesta mutta et tiedä kuinka pääsisit siinä alkuun, tämä kurssi on sinulle oikea. Runoja voi kuka tahansa kirjoittaa mutta siinä edistyminen vaatii määrätietoista kirjoittamista ja/tai kurssille osallistumista, jossa runouden saloja avataan ymmärrettävästi. Käymme läpi runon kirjoittamisen perusteita. Kuvallisuus, rytmi, typografia, puhujuus ovat kurssin aiheita.

Kirja: Kirjoita runo - opas aloittelevalle runoilijalle (Avain 2011), lue ennen kurssia.

Opettaja: Kurssia vetää runoilija ja runoaktiivi Tommi Parkko, jonka tietokirjat runoudesta ovat myös kurssin opetusmateriaalina.