Opintokokonaisuuden tarkoituksena on antaa osallistujille perustiedot
kehollisuudesta, tanssin monista muodoista, tanssin oppimisesta ja
opettamisesta. Tavoitteena on rakentaa
avara käsitys tanssista osana kulttuuria ja yhteiskuntaa sekä kyky
tuoda tanssi osaksi erilaisten yhteisöjen ja ryhmien arkea. Pedagoginen
näkökulma kulkee mukana kaikissa jaksoissa.
- Teacher: Pirkko Ahjo
- Teacher: Eeva Anttila
- Teacher: Kai Lehikoinen
- Teacher: Maria Nurmela
Järjestetään Lapin yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.
Aika: 4.6. to, 9.6. ti ja 11.6. to klo 16.30–20.00
Sisältö ja tavoite: Tarkastelemme positiivisen psykologian esille nostamia inhimillisiä voimavaroja ja tärkeimpiä käsitteitä, kuten onnellisuus, optimismi, myönteiset tunteet, luovuus, viisaus ja sinnikkyys. Millaiset vahvuudet ja valinnat auttavat ihmisiä sopeutumaan muuttuvaan maailmaan unohtamatta kielteisten kokemusten merkitystä. Ymmärrät positiivisen psykologian keskeisimmät kysymyksenasettelut sekä kykenet tunnistamaan ja havaitsemaan ihmisen kasvatuspsykologisessa kehityksessä ilmenevät myönteiset mahdollisuudet ja vahvuudet. Kykenet näkemään vaikeuksissa olevien ihmisten voimavarat ja selviytymisen mekanismit sekä yksilöllisinä että yhteisöllisinä prosesseina ja osaat tunnistaa ja vahvistaa omia voimavaroja sekä hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa ja -vaiheissa.
- Teacher: Sanna Hyvärinen
Content: This series of lectures will examine questions in Finnish history from prehistory to the present. The emphasis will be placed on the period after 1809. The approach to the course will be thematic, chronological, and focused on the major questions concerning the country’s past. This course is designed to benefit both Finns as well as foreigners who have no previous knowledge of Finnish history.
Credits: HISK-222 & HISK-226, Historian kandiohjelma 5 op (University of Helsinki)
Sisältö: Luentosarjassa tutustutaan Suomen historiaan esihistoriasta nykypäivään. Pääpaino on vuoden 1809 jälkeisessä ajassa. Lähestymistapa on temaattinen ja kronologinen ja keskittyy Suomen menneisyyden tärkeimpiin kysymyksiin. Kurssi sopii sekä suomalaisille että ulkomaalaisille, jotka eivät ole aiemmin perehtyneet Suomen historiaan. Kurssi luennoidaan englanniksi.
Korvaavuus: HISK-222 & HISK-226, Historian kandiohjelma 5 op (Helsingin yliopisto)
- Teacher: Jason Lavery
Sisältö: Opintojaksossa perehdytään kokous- ja neuvottelutilanteiden kulkuun. Käytännön harjoitusten kautta opetellaan kokous- ja neuvottelutilanteissa tarvittavia ryhmäviestintä- ja ihmissuhdetaitoja, kuten perusteltujen puheenvuorojen käyttöä, eriävän mielipiteen ilmaisemista ja tutustutaan erilaisiin viestintätyyleihin.
Osaamistavoitteet: Opiskelija pystyy analysoimaan omaa kokous- ja neuvottelukäyttäytymistään ja on perillä siitä, millainen toiminta vaikuttaa myönteisesti asioiden etenemiseen ja millainen taas haittaa sitä. Opiskelija hallitsee kokoustekniikan ja kykenee itse toimimaan kaiken tyyppisissä tehtävissä sekä kokous- että neuvottelutilanteissa ja tietää, mitkä asiat on otettava huomioon kokoukseen tai neuvotteluun valmistauduttaessa. Lisäksi hän osaa toimia ryhmän jäsenenä erityyppisten neuvottelukumppanien kanssa.
- Teacher: Janne Niinivaara
Opintokokonaisuuden tarkoituksena on antaa osallistujille perustiedot
kehollisuudesta, tanssin monista muodoista, tanssin oppimisesta ja
opettamisesta. Opintojen sisältö rakentuu osallistujien aiemman
osaamisen ja kokemusten pohjalle ja syventää osallistujien
käytännöllisiä taitoja. Tavoitteena on avata heidän omaa kehollista
potentiaaliaan, syventää heidän kehollista tietoaan ja taitoaan sekä
rohkaista jokaista tuottamaan omaa liikettään, tekemään havaintoja ja
tulkintoja liikkeestä, tanssista ja kehollisuudesta niin ympäröivässä
maailmassa yleensä kuin taiteen kontekstissa. Tavoitteena on rakentaa
avara käsitys tanssista osana kulttuuria ja yhteiskuntaa, sekä kyky
tuoda tanssi osaksi erilaisten yhteisöjen ja ryhmien arkea. Pedagoginen
näkökulma kulkee mukana kaikissa jaksoissa.
- Teacher: Pirkko Ahjo
- Teacher: Eeva Anttila
- Teacher: Pia Karaspuro
- Teacher: Kai Lehikoinen
- Teacher: Maria Nurmela
Kuvataiteen perusopinnot 25 op järjestetään Lapin yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti. Opintojaksojen suoritustavat ja päivitetyt tiedot löytyvät kesäyliopiston verkkosivuilta. Muutokset ovat mahdollisia. Opinnot alkavat syksyllä 2019 ja ne jakautuvat kolmelle lukukaudelle.
Helsingin seudun kesäyliopisto järjestää Kuvataiteen perusopinnot 25 op yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseuran kanssa.
Tavoite ja sisältö: Perusopinnoissa perehdytään taiteelliseen ajatteluun sekä tutustutaan kuvataiteen eri menetelmiin. Kuvataiteen perusopinnot ovat Lapin yliopiston kuvataiteiden tiedekunnan opintoja. Opinnot soveltuvat oman taiteellisen ilmaisun kehittämisestä kiinnostuneille. Opiskelijat voivat olla työtaitojensa syventäjiä, alalle tulevaisuudessa pyrkiviä tai harrastajia. Opintoihin ovat tervetulleita kaikki, jotka omaavat riittävät kuvalliset valmiudet.
Kuvataiteen perusopinnot 25 op
Johdatus taiteelliseen ajatteluun 4 op
Plastinen sommittelu 4 op
Värioppi 4 op
Havaintopiirustus 4 op
Maalaus 4 op
Kokeellinen grafiikka 4 op
Portfolio 1 op
Edellä mainittujen jaksojen lisäksi opintoihin sisältyy yhteensä 6 oppitunnin verran opintojen ohjausta ja portfoliotyöskentelyä ryhmässä. Näiden kokoontumiskertojen aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.
- Teacher: Päivi Eskelinen
- Teacher: Eija Keskinen
- Teacher: Riikka Mäkikoskela
- Teacher: Ville Mäkikoskela
- Teacher: Anna-Maija Mattila-Selin
- Teacher: Tuula Moilanen